Монтиране на врата и вземане на размери

Монтирането е един доста сериозен момент от целия процес свързан с вратите, които са последен щрих в декоративното оформление на интериора и екстериора на един дом. Преди да сте поръчали вътрешните или входната врата трябва да сте наясно в какъв размер са ви необходими и в коя посока ще се отварят.

Особено важно е вратата, която сте избрали да пасне на отвора. За тази цел размерите трябва да се вземат с повишено внимание и да сте наясно как става измерването, за да не се получи някакво несъответствие, ако сте решили сами да се заемете с тази работа. Хубаво е да се доверите на услугите на специалисти, за да се получи успешен краен резултат. Иначе при самостоятелното монтиране, ако не сте достатъчно запознати с техниката за монтaж на врата може да нанесете повреди както на самата врата, така и на отвора в стената предназначена за монтажа. Майсторите ни, натрупали опит от многобройните случаи на монтаж, винаги могат да реагират адекватно, ако възникнат някакви проблеми в процеса на работата. С подходящите си инструменти те извършват бързо и качествено монтирането на вратите без да им причинят повреди.

Поставянето на вратите се извършва след цялостния ремонт или ако е ново строителство след полагането на мазилка на стените и избраната подова настилка. Това е така, защото те оказват влияние върху размера на отворите в стените, предназначени за вратите. По-конкретно дебелината на зида и височината на вратата на база, на които се поръчва съответния размер каса.

Има няколко основни момента при вземане на размер на врата. Стриктно и точното им изпълнение е предпоставка за професиолнално определяне на размерите. В противен случай неизбежно е възникването на проблеми със затварянето на вратата и със зклюващия механизъм, осигуряващ сигурността. За да имате представа за обща култура ще представим по най-опростен начин как технически се вземат размери за врата.

вземане на размериПървото нещо, което се прави е с помощта на една рулетка се измерва ширината на отвора от едната стена до другата. Измерването се прави на три места – горна / долна част и по средата. От получените стойности се взема най-малката като ширина на отвора за вратата.

Следващата стъпка е измерването на височината. За височина на отвора се приема разстоянието от горната част на отвора до долната (до пода). Имерва се задължително на две места, от ляво и от дясно и пак се приема най-малката стойност. Останалото празно пространство се запълва с монтажна пяна.

Дебелината на зида. Отново измерването се прави на по две места както на лявата така и на дясната стена. Това е необходимо, за да може да се избере точната каса, която да обхване целия зид.

За да стане по-ясно и разбираемо написаното, вижте снимките за по-добро визуално асимилиране на информацията.

На къде да се отваря вратата- на вън или навътре, каква да е тя- лява или дясна, също трябва да се уточни. Това определяне става от пантите. Взависимост от това дали са от лявата страна или от дясната се определя и посоката на отваряне на вратата.

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading...

Етикети:, , , , ,

Полезни статии за врати